B15U.com - A Nissan Sentra Forum
Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Default rpm gauge stopped working

    Where can I locate that particluar sensor? I just want the rpm to wrk
    again lol.

  2. #2
    Newbie Jake
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Chilliwack, British Columbia, Canada
    Posts
    403
    Drives
    2002 Nissan Sentra spec v
    Likes Received
    51

    Default

    down behind ur engine, if u aim a flash light in a certain way ud be able to see the cam shaft sensor, Replace it with one with a metal cap.
    Might as well replace the crank sensor too (same part)
    There is a write up on it somewheres. Its easy to access from above with scratched up arms after-
    But i think theres more room going from underneith

  3. #3
    Senior Member Mod in this bish
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    5,691
    Likes Received
    519

    Default

    Quote Originally Posted by jregamey View Post
    down behind ur engine, if u aim a flash light in a certain way ud be able to see the cam shaft sensor, Replace it with one with a metal cap.
    Might as well replace the crank sensor too (same part)
    There is a write up on it somewheres. Its easy to access from above with scratched up arms after-
    But i think theres more room going from underneith
    You got it backwards, the crank sensor is the one that gives off the tach signal and is the one by the transmission bell housing on the block. The only thing I'm concerned about is that does the car turn on still? Cuz if the crank sensor is dead then it wouldn't even start. Replace it anyway and see if that fixes it but if it doesn't, you'd need to start doing some electrical diagnosis. Also what year is the car?
    Quote Originally Posted by Big J View Post
    .....I'm good, but i'm not a car psychic


    02/03 ECU to 04-06 ECU swap harnesses
    http://www.b15u.com/members-services...p-harness.html

 

 

Similar Threads

  1. 02-06 Dome light, rear defrost, power locks stopped working
    By CephasGT in forum Troubleshooting and Support
    Replies: 17
    Last Post: 06-06-2011, 01:01 AM
  2. All B15 Models door speakers stopped working
    By ASR321 in forum Audio, Lighting, Alarms, Gauges and misc ICE (In car entertainment)
    Replies: 21
    Last Post: 03-29-2011, 12:23 AM
  3. Horn stopped working
    By Foshoxtac in forum General Maintenance
    Replies: 3
    Last Post: 10-09-2010, 12:59 AM
  4. Speedometer, Tachometer, and Temperature Gauges stopped working
    By vthokie67 in forum Troubleshooting and Support
    Replies: 2
    Last Post: 09-21-2010, 02:11 PM
  5. I don't have a working gauge cluster.
    By abratster2 in forum Troubleshooting and Support
    Replies: 2
    Last Post: 04-12-2010, 02:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •