A Nissan Sentra Forum banner
1 - 20 of 26 Posts

·
Registered
Joined
·
227 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I was wiring up my sub woofers today and I accidentally crossed the 12v switched with the 12v constant. There was a spark and my head unit stopped working immediately. I went and bought a new one thinking I fried the pioneer I was using. I plug in the brand new pioneer head unit to the wiring harness and still nothing. I checked all the fuses and nothing was blown. I have no idea at this point why my head units will not work.
 

·
Registered
Joined
·
1,770 Posts
How did you check the fuses?
 

·
Registered
Joined
·
344 Posts
rither switch or constant power have a fuse ina little black holder attached to the wire I think did you check that?
 

·
Registered
Joined
·
227 Posts
Discussion Starter · #8 ·
No such thing exists. All the harness wires are just wires no fuses. And the wires were giving power to neaons I have in my interior I wired to the 12v switched when the harness was plugged into the HU but th HU just didn't work. Then later that stopped working too
 

·
Registered
Joined
·
1,770 Posts
Sound like there's a broken wire in there. Also double check again on the fuses under the dash it's a 10amp for the radio and also check the cig lighter fuse
 

·
Registered
Joined
·
227 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Car starts and runs fine just no power to the HU. And I've always had neons run off my HU. The need a 12v and there it is, never had a problem. And no broken wires I checked them all and they're good. Like I said it stopped working when I crossed the constant and switched wires with my amp remote wire. It sparked and the problem arose. So I thought it was a fuse and it isn't.
 
1 - 20 of 26 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top